Jóga

A mozgás az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy elcsendesítsd az állandó narratívát az elmédben, és ezáltal egy békésebb, szeretetteljesebb kapcsolatot alakíts ki magaddal és a világgal.

Ám az ászanák (testgyakorlatok) csupán egy lépcsőfokát jelentik a jóga útjának. Ahhoz, hogy haladjunk ezen szeretetteli cél felé, olyan hangsúlyos lépésekre van még szükségünk, mint: erkölcsi irányelvek, a légzés uralma, érzékek feletti kontroll megszerzése, koncentráció, meditáció, és tiszta létezés állapota.

Hogy hogyan válhat mégis a jóga fizikai része tanítómesterünkké?

Azt az erőt, rugalmasságot, türelmet, kifinomultságot, amit kiművelsz magadban egy jóga órán, magaddal viszed – akkor is, ha lelépsz a matracról.

“Röviden, az ászanáknak az a hatásuk, hogy a bőrt, a sejteket, az idegeket, az artériákat és vénákat, a légző- és keringési rendszert, az emésztés és a kiválasztás szerveit, az elmét, az értelmet és tudatosságot, vagyis a test egészét tisztán és egészségben tartják.”

Az impozáns testhelyzetek mélyén, ami igazán számít, hogy kifürkészheted a tudat, lélek és test rejtélyes összeköttetéseit.

‘A jóga egy önmegfigyeléses tapasztalati tudomány’ – ahogy tanárom, Bálint János meghatározta. Azért is hallod unos-untalan az oktató szájából: Figyelmedet fordítsd befelé!

Csak az van, amit Te tapasztalsz. A spiritualitás tehát mellőz minden spekulációt és képzelgést.

 

A jóga egy gyakorlati rendszer, ami kijelöli mit csinálj, hogy megismerd a világot és benne Magadat.

 

Rétegről rétegre haladhatsz valódi Önvalód felé, ahol mindig béke és nyugalom honol.

Ahogy kiműveljük a testet, úgy tanul az elme is, és  ahogy ráébredünk az elmefolyamatok súlyára, formálódik személyiségünk.

A test edzése ilyen formán életmóddá nemesül.

Bizonyos ászanákat hosszabban, több légzésen át tartunk ki (hatha jóga), alapvetően viszont az áramló, folyamatos mozgás (flow jóga) jellemző az órákra.

Megérezheted

a testgyakorlatok finom energiával tápláló hatását.

 

Részletgazdag útmutatókat kapsz

ezen az önmegfigyeléses tapasztalati úton.

 

Segítelek a folyamatban

miként veheted fel kapcsolatot belső világoddal és hogyan  teheted barátságosabbá azt.

 

 

Hamarosan...
A legfrissebb órarendben megtalálod az online és veszprémi offline órákat is - Katt a képre!