Itt a rendezés és az öngondoskodás ideje, a Belső Ősz

Lelassulás, kényeztetés és méregtelenítés... Találd meg a saját rituálédat

belso osz boritokep

Manapság egyre nagyobb figyelem irányul testünk természetes bölcsességére, a vele való együttműködésre.

Mostmár egyre kevesebb tabu övezi a női test titkait. Kutatásokkal támasztják alá azt a tudást, amit nők nemzedékei adnak át egymásnak.

Tapasztalat és a tudomány ötvözeteként jött létre a ciklus szinkronizálás. Tágabb értelemben ez egy életmód, amely megteremti a testi-lelki-szellemi harmóniát a nők mindennapjaiban. 

Ciklusunk hormonális körforgását a természethez hasonlóan évszakokra oszthatjuk. Ebben a cikkben a belső ősszel ismerkedhetsz meg, ami egy hosszú, és mozgalmas időszak számunkra. 

Készítettem egy videót is a témában.

Mi történik a testedben?

A belső ősz, amit hivatalosan luteális fázisnak is hívnak. Általában 12-16 napig tart.

Az ovulációt követően a kiürült tüszőből sárgatest képződik, ami progeszteront termel. A progeszteron hatására alap hőmérsékleted megemelkedik, és szervezeted felkészül az esetleges várandósságra. A méhnyálkahártya megvastagodik, vérerek termelődnek benne, hogy alkalmassá váljon a petesejt befogadására.

A belső ősz eleje hasonlít az indián nyárra. Még érezni az ösztrogén áldásos hatását, és tevékenyek vagyunk. Ezzel együtt egyre jobban vágyunk a befelé húzódásra, egyszerűségre.

indian nyar

A progeszteron természetes nyugtató hatású hormon, ezért álmosabbnak érezheted magad. Ilyenkor előfordulhat, hogy szívesebben fogsz neki a rendrakásnak, végzel mechanikus munkát.

Ha a petesejt nem termékenyül meg, tested felkészül a folyamat újrakezdésére. A belső ősz utolsó napjaiban a progeszteron szintje csökkenni kezd és ilyenkor köszönhetnek be a PMS-tünetek: például hangulatingadozások, puffadás vagy falási rohamok. Csökken az energiaszint, a méhnyak megkeményedik, és lejjebb húzódik a hüvelyben. A termékeny nyák eltűnik, és sűrű fehéres krémes vagy ragadós nyák veszi át a helyét, amelyben már nem élnék túl a spermiumok.

Végre egy edzésforma amivel végig motivált maradhatsz a havi ciklusod során.

Jóga, Bodyart & Hastánc

100% Pénzvisszafizetési garanciával

Mit tehetsz Magadért?

A luteális szakasz második felében demotiváltnak érezheted magad a PMS tünetek miatt.

Kedvetlenség, mellfeszülés, puffadás… A teljesítmény romlik a menzeszhez közeledve, ami lehangoló lehet, ugyanakkor teljesen normális. Fontos, hogy ebben a fázisban lelassíts, és energiát takaríts meg, hogy fel tudj készülni az újrakezdéshez. Visszahúzódónak érezheted magad, és természetes ha vágysz az egyedüllétre. Teremts hát minőségi énidőt önmagadnak!

Avagy a PMS átfordítása = Priorizáld Magad Sürgősen!

Öngondoskodás, kényeztetés, wellness, hámlasztás, méregtelenítés, hidratálás... Találd meg a saját rituálédat, amire minden sejted azt mondja: IGEN! Ha magányosnak érzed magad ilyenkor, keresd olyan emberek társaságát, akik töltenek. Érdemes lehet kihasználni a progeszteron fészekrakó hatását: takaríts és csinosítsd ki otthonod kedved szerint.

belso osz

Hogyan mozogj a luteális fázis idején?

Ebben az időszakban is helye van az erősítésnek. Az őrületes intenzitásból azonban nyugodtan vegyél vissza és helyezz nagyobb fókuszt a precizitásra. A gyakorlatok pontos kivitelezéséért nemcsak a tested, de a lelked is hálás lesz. Előfordulhat, hogy ilyenkor az egyszerű, monoton edzésekre vágysz.

Fontos, hogy hallgass a tested jelzéseire, és moderáltabb intenzitással ugyan, de mozogj! 

A mozgás át tud lendíteni a kellemetlen tüneteken és utána mindig színesebb a világ!

A ‘Női edzések ciklustudatosan’ kurzus videói abban támogatnak, hogy proaktívan és szeretettel fordulj Magad felé ebben az időszakban is. Fontos, hogy a mozgással feltöltődj, ne pedig kimerülj. Olyan technikákat mutatok, ami segít helyreállítani az energiáidat és érzelmileg kiegyensúlyoznak.

Lassulunk és méregtelenítünk jógával, stresszmentesítünk körzéssel, lötyögéssel. Feltöltődünk életerővel, plank variációkkal játszunk. Közben nem feledkezünk meg az egyik legfőbb eszközünkről, ami segít rendet tenni: a légzésünk.

Átölelő belső ősz

Hidratáld magad levesekkel, turmixokkal, uborkafélékkel. Fogyassz még több vizet akár citromosan is, igyál finom teákat. Szedj C, B, D vitamint, Omega 3-at, vasat, kalciumot, magnéziumot. Az alábbi gyógyteákat ajánlom kipróbálásra: barátcserje, málnalevél, kamilla, cickafark.

Édesség utáni vágyadat csillapítsd valami egészséges finomsággal! Datolya, mazsola, banán, kakaó, méz. Csökkentsd a cukor, a só, a koffein és az alkohol bevitelét.

edesseg

Ha szeretnéd ebben az időszakban is támogatni egészséged, a borúsabb napokon motivációra vágysz, szeretnél energikusabb lenni a PMS alatt is, csatlakozz a “Női edzések ciklus-tudatosan” kurzusomhoz! Kapcsolódj a belső körforgással, naplózz, légy kiegyensúlyozottabb a mindennapokban.

Ciklusunk következő szakasza a belső tél, vagyis a menstruáció. Sokunknak egyből a kellemetlenség, és a fájdalom ugrik be erről a kifejezésről. Szeretnék segítséget nyújtani neked ahhoz, hogy felfedezhesd az ebben az időszakban rejlő lehetőségeket is!

eros elegans email boritokep

4+1 részes videós edzésrutin