Lendület és kreativitás – Virágot bont a Belső Tavasz

Használd ki a megújulás energiáit

Belso tavasz_peteeres

A női ciklusunk hasonló a természet évszakokon átívelő körforgásához.

Ideje van a megújulásnak, a kirobbanó életenergiának, termékenységnek, és a visszahúzódásnak. 
A ciklus harmonizálás abban segít, hogy tudatosabb legyél ezekben a változásokban.

Mostani írásomban a belső tavaszról tudhatsz meg többet. Ebben a menstruációt követő időszakban tele vagyunk lendülettel és kreatív energiákkal. 

Itt is érdemes azért egy-két dologra odafigyelni, amelyek segítségével hatékonyan tudod támogatni a testedet. 

 

Valósítsd meg céljaid! Legyen szó fogyásról, szellemi feladatokról, vagy jó közérzetről.

Tartalomjegyzék

Készítettem egy videót is a témában.

Mi történik a testedben menstruáció után?

A belső tavasz a menstruációt követő, ún. follikuláris fázis, ami általában 5-14 napig tart. Ez az időtartam változhat ciklusonként.

A menstruáció elmúltával testünk újraépíti magát. Ebben a fázisban a petefészkeink a legjobb petesejteket növesztik. Az ösztrogénszint fokozatosan emelkedik. Ennek köszönhetően egyre energikusabbnak és optimistábbnak érzed magad.

belső tavasz
kreativ flow

Mit tehetsz Magadért?

Most érezheted hogy új erőre kapsz - hasonlóan, ahogy zsizsegni kezd a természet tavasszal.

Friss tervek, álmok, célok születhetnek Benned. Tökéletes alkalom belevágni új dolgokba (pl. életmódváltás, újfajta mozgás), mert csak úgy visz a kíváncsiság és lendület! Valószínű több kedved van most a társasági élethez. Engedd szabadjára a kreativitásod és alkoss valami szépet!

Lubickolj a teremtő energiákban, naplózd ezeket a jó testi-lelki érzéseket, gondolataidat. Biztosan nagy öröm lesz néha visszaolvasni a pozitivitással átitatott jegyzeteidet. Ihletként is szolgálhatnak később.

lagyeseros

Hogyan mozogj a belső tavasz idején?

Fogyás, karcsúsodás? Ezen célokhoz most megkaphatod testedtől a szükséges pluszt.

Ideje felpörgetni az edzéseket, hiszen ilyenkor a tested mozgékonyabb és gyorsabban épül. A tesztoszteronszint növekedésével az izomnövelés ilyenkor a leghatékonyabb. Teherbíró képességed folyamatosan javul, szóval növeld az intenzitást! Tanulj új mozgásokat és kísérletezz kihívást jelentő jógapózokkal.

De okosan! Hiszen a follikuláris szakaszban lazábbak az ínszalagok. Alapos bemelegítéssel és levezetéssel elejét veheted a sérüléseknek. Fontos, hogy az intenzív mozgás után légzéssel, relaxációval egyensúlyt teremts Magadban.

Kíváncsi vagy, milyen edzésprogramot állítottam össze számodra? Csatlakozz online stúdiómhoz, ahol kimondottan ehhez a fázishoz találsz erőbe hívó jóga flow-tól kezdve, ízület kényeztető tornán át balansz edzésig mindenféle gyakorlatsort!

A legjobb ebben a programban, hogy teljesen kezdőként is végig tudod csinálni az edzéseket! Persze kérlek, hogy figyelj magadra! Csak olyan mértékben mozogj, ami jól esik.

Végre egy edzésforma amivel végig motivált maradhatsz a havi ciklusod során.

Jóga, Bodyart & Hastánc

100% Pénzvisszafizetési garanciával

Virágbontó belső tavasz

Ez az időszak járul hozzá leginkább a termékenységhez, hiszen előkészíti a terepet a belső nyárnak!

tavaszi viragok
  • Fokozzuk a kollagén és C vitamin bevitelt a sportsérülések megelőzése érdekében.
  • Fogyasszunk fermentált és csírás élelmiszereket a bélflóra, emésztés és ösztrogén termelés támogatására – pl. brokkoli csíra, savanyúságok.
  • A follikuláris fázisban már erősödhet a szexuális vágy. Azonban elképzelhető, hogy az érintésre, masszázsra vágyunk inkább. A behatolás nélküli testi közelség vagy a kreatív, tartalmas előjáték lehet a kulcs most.

Ha úgy érzed, hogy testeddel a lehető legnagyobb harmóniába szeretnél kerülni, várlak szeretettel online stúdiómban! Mind a négy belső évszakhoz találsz edzés videókat. Emellett vár rád egy ciklus kisokos, amiből hasznos információkat szerezhetsz a tested működéséről.

A tréningekkel és tudnivalókkal hatékonyan javíthatod általános közérzetedet, támogathatod fogyásodat.

Valamint letölthetsz egy ciklus naplót is, amibe lejegyezheted tested-lelked minden rezdülését.

A tavasz végeztével beérik a gyümölcs. Eljön a belső nyár, a termékenység ideje. Csúcsra járnak bennünk a női energiák és az ösztrogén. Ezt a környezeted is megérzi. Használd ki ezt az időszakot a teremtésre. 

erosito
eros elegans email boritokep

4+1 részes videós edzésrutin